Εύκολες συνταγές

Συνταγή για προφιτερόλ με σάλτσα σοκολάτας

Σχετικά με τη συνταγή

Αφεθείτε στην παραδεισένια απόλαυση του Προφιτερόλ με Σάλτσα Σοκολάτας. Αυτό το κλασικό γαλλικό επιδόρπιο είναι ένας τέλειος συνδυασμός από λεπτές σφολιάτες γεμάτες με λαχταριστή κρέμα και περιχυμένες με μια παρακμιακή σάλτσα σοκολάτας. Κάθε μπουκιά είναι μια απολαυστική έκρηξη γεύσεων και υφών που θα σας αφήσουν να λαχταράτε για περισσότερα.

Συστατικά

<πίνακας>
<κεφάλι>

Για το προφιτερόλ
Για τη γέμιση κρέμας
Για τη σάλτσα σοκολάτας

1 φλιτζάνι νερό
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1/2 φλιτζάνι μαύρη σοκολάτα

1/2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο
1/4 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1/4 φλιτζάνι γάλα

1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
2 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη

4 αυγά

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να δημιουργήσετε αυτά τα υπέροχα προφιτερόλ, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα εργαλεία και συστατικά:

  • Μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα
  • Μπολ ανάμειξης
  • Ξύλινο κουτάλι
  • Σάκος σωληνώσεων με στρογγυλή άκρη
  • Ταψί
  • Ηλεκτρικό μίξερ (προαιρετικό)
  • Χτυπάμε
  • Διπλός λέβητας ή μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων

Και μην ξεχνάτε τα βασικά συστατικά: νερό, βούτυρο, αλεύρι, αυγά, κρέμα γάλακτος, ζάχαρη άχνη, μαύρη σοκολάτα, γάλα, εκχύλισμα βανίλιας και κρυσταλλική ζάχαρη. Αυτά τα συστατικά είναι που κάνουν αυτή τη συνταγή πραγματικά μαγική!

Προετοιμασία

  1. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 425°F (220°C).
  2. Σε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα, ανακατέψτε το νερό, το βούτυρο και την κρυσταλλική ζάχαρη. Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να πάρει βράση το μείγμα.
  3. Μειώστε τη φωτιά στο χαμηλό και προσθέστε το αλεύρι με τη μία. Ανακατεύουμε ζωηρά με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι το μείγμα να γίνει μια λεία μπάλα και να τραβήξει μακριά από τα πλαϊνά του τηγανιού.
  4. Αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει για μερικά λεπτά.
  5. Προσθέστε τα αυγά στη ζύμη, ένα κάθε φορά, ανακατεύοντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Η ζύμη θα γίνει γυαλιστερή και κολλώδης.
  6. Μεταφέρετε τη ζύμη σε μια σακούλα με στρογγυλή άκρη.
  7. Στρώστε ένα φύλλο ψησίματος με λαδόκολλα και περάστε με μικρούς σωρούς πάνω στο φύλλο, αφήνοντας χώρο ανάμεσα σε κάθε ρουφηξιά.
  8. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσουν τα προφιτερόλ και να ροδίσουν.
  9. Βγάλτε τα από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας αυτής της απολαυστικής συνταγής προφιτερόλ με σάλτσα σοκολάτας είναι περίπου 30 λεπτά. Αυτό περιλαμβάνει το χρόνο για την προετοιμασία της ζύμης choux και το ψήσιμο του προφιτερόλ στο φούρνο. Είναι μια σχετικά γρήγορη και εύκολη συνταγή που αποφέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Προτάσεις αλλαγής συστατικών για vegans

🌱 Για τους vegan φίλους μας, έχουμε μερικές προτάσεις αλλαγής συστατικών για να κάνουμε αυτή τη συνταγή κατάλληλη για εσάς. Αντικαταστήστε τα ακόλουθα συστατικά:

  • Βαριά κρέμα: Χρησιμοποιήστε κρέμα καρύδας ή κρέμα γάλακτος αμυγδάλου.
  • Βούτυρο: Αντικαταστήστε με vegan βούτυρο ή λάδι καρύδας.
  • Αυγά: Αντικαταστήστε κάθε αυγό με 1/4 φλιτζάνι άγλυκη σάλτσα μήλου ή πολτοποιημένη μπανάνα.

Κάνοντας αυτές τις απλές αλλαγές, μπορείτε να απολαύσετε προφιτερόλ φιλικά προς τους vegan, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα τις απίστευτες γεύσεις και υφές αυτού του απολαυστικού γλυκού.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

💡 Ακολουθούν μερικές χρήσιμες συμβουλές για να διασφαλίσετε ότι το προφιτερόλ σας με σάλτσα σοκολάτας βγαίνει τέλεια κάθε φορά:

  1. Μετρήστε τα συστατικά με ακρίβεια. Το ψήσιμο είναι μια ακριβής επιστήμη, γι’ αυτό φροντίστε να χρησιμοποιείτε μεζούρες και κουτάλια για ακριβείς μετρήσεις.
  2. Χρησιμοποιήστε αυγά σε θερμοκρασία δωματίου. Αυτό βοηθάει τη ζύμη να ενωθεί ομαλά και ομοιόμορφα.
  3. Σωλήνωση των ρουφηξιών ομοιόμορφα. Το σταθερό μέγεθος εξασφαλίζει ομοιόμορφο ψήσιμο, με αποτέλεσμα υπέροχα χρυσαφί προφιτερόλ.
  4. Κάντε μια τρύπα στο κάτω μέρος κάθε ρουφηξιάς. Αυτό επιτρέπει στον ατμό να διαφεύγει και αποτρέπει το να μουσκέψουν όταν γεμίσουν.
  5. Ψύξτε τελείως τα προφιτερόλ πριν γεμίσετε. Διαφορετικά, η κρέμα μπορεί να λιώσει και να χάσει την υφή της.
  6. Φυλάξτε τα γεμιστά προφιτερόλ στο ψυγείο μέχρι να τα σερβίρετε. Αυτό τα διατηρεί φρέσκα και διατηρεί τη νοστιμιά τους.

Έχοντας αυτές τις συμβουλές κατά νου, θα γίνετε δεξιοτέχνης στη δημιουργία αυτών των απολαυστικών λιχουδιών που θα εντυπωσιάσουν την οικογένεια και τους φίλους σας!

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικό
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
250

Συνολικό Λίπος
15 g

Κορεσμένα λιπαρά
9g

Χοληστερόλη
90 mg

Νάτριο
60 mg

Ίνα
1g

Σάκχαρα
12g

Πρωτεΐνη
4g

Λάβετε υπόψη ότι αυτές οι τιμές είναι κατά προσέγγιση και ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τις συγκεκριμένες μάρκες και τις ποσότητες των συστατικών που χρησιμοποιούνται.

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Για να σερβίρετε αυτό το εξαιρετικό επιδόρπιο, τακτοποιήστε τα προφιτερόλ σε μια όμορφη πιατέλα σερβιρίσματος ή ατομικά πιάτα γλυκού. Περιχύστε τη σάλτσα σοκολάτας γενναιόδωρα πάνω από το προφιτερόλ, επιτρέποντάς της να πέσει στα πλαϊνά, δημιουργώντας μια δελεαστική οπτική γοητεία. Για μια επιπλέον πινελιά κομψότητας, πασπαλίστε τα προφιτερόλ με ζάχαρη άχνη ή γαρνίρετε με φρέσκα φύλλα μέντας.

Όσον αφορά τις πλευρικές εναλλακτικές, εξετάστε το ενδεχόμενο να συνδυάσετε το προφιτερόλ με μια μπάλα παγωτό βανίλια ή μια κούκλα φρέσκια σαντιγί. Η κρεμώδης και ψυχρή αντίθεση θα ανεβάσει ακόμα περισσότερο τη γευστική εμπειρία. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε λίγο ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς, όπως καβουρδισμένα αμύγδαλα ή φουντούκια, για μια υπέροχη τραγανή γεύση.

Συνθήκες αποθήκευσης

Αν έχετε υπολείμματα (κάτι που είναι αρκετά σπάνιο επειδή είναι τόσο λαχταριστά), μπορείτε να αποθηκεύσετε το προφιτερόλ χωρίς γέμιση σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου για έως και 2 ημέρες. Ωστόσο, είναι καλύτερο να τα γεμίσετε λίγο πριν τα σερβίρετε για να διατηρήσουν την υφή και τη φρεσκάδα τους.

Η σάλτσα σοκολάτας μπορεί να αποθηκευτεί χωριστά σε σφραγισμένο δοχείο στο ψυγείο για έως και μία εβδομάδα. Ζεσταίνετε το ξανά απαλά σε φούρνο μικροκυμάτων ή διπλό λέβητα όταν είναι έτοιμο να το χρησιμοποιήσετε ξανά, διασφαλίζοντας ότι έχει ομοιόμορφη σύσταση.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που χρησιμοποιούνται

Ενώ το προφιτερόλ με σάλτσα σοκολάτας είναι αναμφίβολα απολαυστικό, ορισμένα συστατικά προσφέρουν διατροφικά οφέλη. Ας εξερευνήσουμε:

  • Μαύρη σοκολάτα: Πλούσια σε αντιοξειδωτικά, η μαύρη σοκολάτα μπορεί να συμβάλει στην υγεία της καρδιάς και να παρέχει ιδιότητες βελτίωσης της διάθεσης.
  • Αυγά: Μια καλή πηγή πρωτεϊνών και απαραίτητων βιταμινών και μετάλλων, τα αυγά προσφέρουν διάφορα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης της λειτουργίας των μυών και του εγκεφάλου.
  • Γάλα και κρέμα γάλακτος: Αυτά τα γαλακτοκομικά προϊόντα παρέχουν ασβέστιο, βιταμίνη D και πρωτεΐνη, απαραίτητα για τη διατήρηση γερών οστών και μυϊκής υγείας.

Θυμηθείτε να απολαύσετε αυτές τις απολαυστικές λιχουδιές με μέτρο ως μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας άρεσε η συνταγή για προφιτερόλ με σάλτσα σοκολάτας, μπορείτε επίσης να απολαύσετε άλλα απολαυστικά επιδόρπια, όπως:

  • Εκλέρ σοκολάτας: Παρόμοια με το προφιτερόλ, αλλά γεμάτα με κρεμώδη κρέμα και από πάνω γκανάζ σοκολάτας.
  • Cream Puffs: Κλασική ζύμη γεμάτη με σαντιγί ή κρέμα ζαχαροπλαστικής και πασπαλισμένη με ζάχαρη άχνη.
  • Churros με ντιπ σοκολάτας: Τραγανή τηγανητή ζύμη βουτηγμένη σε πλούσια σάλτσα σοκολάτας, μια δημοφιλής ισπανική απόλαυση.

Αυτές οι συνταγές μοιράζονται την ίδια ακαταμάχητη γοητεία και θα ικανοποιήσουν το γλυκό σας!

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Αυτή η συνταγή εμπνέεται από τη γαστρονομική ιδιοφυΐα διάσημων σεφ ζαχαροπλαστικής όπως οι Pierre Hermé, Christophe Michalak και Dominique Ansel. Οι καινοτόμες δημιουργίες τους και η αφοσίωσή τους στην τελειοποίηση της τέχνης της ζαχαροπλαστικής έχουν εμπνεύσει αμέτρητους λάτρεις των γλυκών σε όλο τον κόσμο.

Γιατί, λοιπόν, να μην διοχετεύσετε τον εσωτερικό σας σεφ ζαχαροπλαστικής και να δημιουργήσετε ένα αριστούργημα με αυτή τη συνταγή για προφιτερόλ με σάλτσα σοκολάτας; Αφήστε τη δημιουργικότητά σας να ρέει και θυμηθείτε, το πιο σημαντικό συστατικό είναι το πάθος!

Καλή μαγειρική και καλή όρεξη! 😊🍴

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button